Nu e copil mai fericit și mai sănătos decât cel crescut la țară, în aer curat, departe de aglomerație, de zgomot și de tentații. Copilul crescut la țară învață de mic să salute politicos, să fie harnic și săritor, să îndrăgească animalele și să le îngrijească. Timpul nu le ajunge, ziua pare a fi prea […]
Citeste tot...
Suntem în plin sezon și suntem mai aproape de românii din străinătate. Bucurați-vă de produsele noastre chiar dacă sunteți la 2000 de km distanță de casă. Suntem în Londra, la un pas de românii noștri. Vă așteptăm cu produse tradiționale, cu brânzeturi și vinuri de cea mai bună calitate. Gustul de acasă ne urmează peste […]
Citeste tot...
Nimic nu se compară cu timpul petrecut alături de cei dragi într-un loc unde doar păsările alungă liniștea, unde tradițiile încă se mai păstrează și unde gustul mâncării amintește de bunicii noștri. Stâna Dorului este locul unde poți asculta poveștile bătrânilor ciobani, unde apusul soarelui oferă priveliști minunate și unde aerul curat de munte […]
Citeste tot...
Astăzi, alimentația nesănătoasă, lipsa activității fizice și stilul de viață haotic, sunt principalii factori care ne afectează sănătatea. Trebuie să înțelegem faptul că alimentația corectă nu trebuie să fie ocazională, ea trebuie să facă parte din viața de zi cu zi a fiecărei persoane. Alege carnea proaspătă de miel, brânza maturată prin procese tradiționale și, […]
Citeste tot...
Brânza, unul dintre cele mai consumate produse lactate, aduce numeroase beneficii organismului nostru. Astfel, brânza reduce colesterolul, fiind recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit. Totodată, brânza de capră scade stresul și ne ajută să ne concentrăm mult mai ușor. Nu în ultimul rând, persoanele care suferă de ulcer sau […]
Citeste tot...
Legenda spune că brânza a fost descoperită de un nomad arab care, trebuind să străbată deșertul, și-a umplut desaga cu lapte cât să-i ajungă pe toată durata călătoriei. După câteva ore de mers, s-a oprit să-și potolească setea, dar, spre surprinderea lui, laptele se separase într-un lichid apos și o bucată solidă, de culoare albă. […]
Citeste tot...
Procesul prin care cașul ajunge la proprietățile sale optime de gust, umiditate și consistență a fost studiat în amănunt. Astfel, umiditatea, temperatura pot fi controlate, făcând facilă obținerea acestui produs. În acest scop, producătorii de brânzeturi au creat spații special amenajate, cu posibilitatea de a controla și de a menține parametrii optimi pentru maturarea cașului. […]
Citeste tot...
Deoarece branza si vinul sunt produse care se consuma frecvent impreuna, iata cateva principii dupa care ar trebui sa ne ghidam cand le alegem : 1.Cu cat branza este mai alba si mai proaspata, cu atat vinul trebuie sa aiba o aroma si un miros mai puternic de fructe; 2.Un vin dulce se potriveste mai […]
Citeste tot...
Mereu fugim in cautarea lucrurilor care nu ne fac bine! Timpul nu ne ajunge, banii nu ne ajung…Daca nu am mai fugi poate ne-ar ajunge din urma! In viata tumultoasa de zi cu zi omitem cel mai important lucru… si anume alimentatia.Mancam de orisiunde fara a da importanta pe calitatea produselor si ne alegem masa […]
Citeste tot...
Carnea de miel, deşi considerată de unii drept o carne grea, este bogată în seleniu, mineral care combate cu succes astmul. Mai mult, 100 de grame conţin: 30,4g proteine, 9,4g de grăsime, 215 calorii, 1,2g de fier şi 95 mg colesterol. Sursă bogată de proteine 100 grame de carne de miel asigură 60% din necesarul […]
Citeste tot...